Reviews

 

“Ellen is een bevlogen, proactieve remedial teacher die in haar begeleiding weet aan te sluiten bij het kind. Uitgangspunt van Ellen is dat het kind zelf ook (weer) gemotiveerd raakt in het lezen en/of rekenen. Door zich echt in (de belevingswereld van) het kind te verdiepen is zij in staat om het plezier in lezen, schrijven weer aan te wakkeren. Als school zijn wij blij met de open en flexibele opstelling van Ellen. Zij neemt zelf initiatief en houdt ons scherp met haar analyses en visie op leren. Wij zijn blij met de manier waarop zij de begeleiding van onze leerlingen vormgeeft.”

Intern begeleiders

Basisschool School op de Berg Amersfoort

“Ik vond het eerst gek dat ik in mezelf moest praten bij begrijpend lezen van juf Ellen. Als je in jezelf praat bij het lezen, onthoud je eigenlijk beter wat je leest. Dat is ook zo bij mij. Ik had eerst een D en nu een B voor Cito Begrijpend Lezen.”

Mo (11)

“Om onze dochter in groep 3 te helpen met haar leesachterstand zijn we bij Leespraktijk Leusden terecht gekomen. We zijn heel erg blij met de hulp van Ellen. Binnen een paar weken merkten we echt flinke vooruitgang bij het lezen en onze dochter begint het nu zelfs leuk te vinden. Nu ze in groep 4 zit, gaat ze met meer plezier naar school. Voor Ellen is het belangrijk dat een kind zich goed voelt. Haar aanpak is professioneel, gestructureerd en heel goed op het kind afgestemd. Dankzij haar geduld, ervaring en motivatie hebben we onze dochter kunnen helpen.”

Ouders van een meisje van 7 jaar

“Onze dochter Alouise had wat meer moeite met spelling, taal en begrijpend lezen. Op school kreeg ze niet de begeleiding die goed bij haar paste. Wij kwamen terecht bij Ellen voor een kennismakingsgesprek. Alouise vond het eerst heel spannend, maar was al snel helemaal op haar gemak bij Ellen. Ellen weet precies hoe ze kinderen op een leuke, effectieve manier bijles kan geven. Ze verzint iedere keer leuke opdrachten, en betrekt hierbij ook het kind zelf. Alouise ging altijd met plezier naar Ellen toe. Door de begeleiding van Ellen is ze met sprongen vooruit gegaan. Ellen is een topper in haar vakgebied!”
Stephanie Spies, moeder van Alouise

“Onze zoon mocht bij Ellen heel veel eigen boeken meenemen met onderwerpen die hij interessant vindt. Wij dachten altijd dat hij alleen ‘gewone’ boeken moest lezen om beter te worden in lezen. Nu verslindt hij boeken over de Tweede Wereldoorlog, heeft weer plezier in lezen en is veel beter geworden in begrijpend lezen.”

Ouders van Simon (10)

“Ellen weet kinderen te motiveren. Dit doet zij o.a. door een tekst of boek te kiezen dat bij de interesse van het kind past. Ook door haar humor en enthousiasme.”

Ouder van een 11-jarige jongen met dyslexie

“Met behulp van Ellen heeft onze dochter plezier en motivatie gekregen in de lesstof van Taal. Ze is daardoor met flinke stappen vooruitgegaan!”

Ouders van Tanya (10 jaar)