Informatie voor ouders en verzorgers

Als ouder of verzorger heb je misschien vragen over de lees- of taalontwikkeling van je kind. Mogelijk heb je daar met de leerkracht van je kind al over gepraat of op internet gezocht naar tips of advies. Of heeft men je geadviseerd hulp te zoeken. Soms is het lastig om te begrijpen wat er precies speelt bij of nodig is voor jouw kind. Dan kun je als ouder of verzorger een remedial teacher inzetten. Ook wel RT’er genoemd. Is één van onderstaande situaties op jou van toepassing?

 

  • Mijn kind ligt achter met spelling, maar ik weet niet waardoor dat komt.
  • Mijn kind kan de letters niet goed onthouden. Hoe kan ik helpen?
  • Leren lezen lukt niet goed bij mijn kind. Hij of zij vindt het stom en wordt onzeker tijdens het oefenen. We krijgen steeds strijd.
  • Het leesniveau blijft achter, maar hoe komt dat?
  • Mijn kind leest langzaam of slordig.
  • Mijn kind vindt begrijpend lezen heel lastig.
  • Mijn kind heeft moeite met het lezen van verhaaltjessommen.
  • Mijn kind heeft lage scores bij de Cito-toets.

‘Voor mijn zoon heeft de begeleiding van Ellen enorm veel opgeleverd. Hij bleef op de basisschool steeds hangen bij het begrijpend lezen, hield ook niet van lezen. Na de begeleiding, afgerond voor zijn CITO’s in groep 8, is zijn niveau enorm gestegen, begreep hij wat hij moest doen en kreeg hij er zelfs weer lol in. Hij houdt het nu ook steeds goed bij, want op de middelbare staat hij een 9 voor Nederlands :)’

Ouders 11 jarige

Wat kan Leespraktijk Leusden voor je betekenen?

Leespraktijk Leusden helpt kinderen die moeite hebben met het leren of daarbij een achterstand hebben opgelopen. Als remedial teacher kijk ik naar wat je kind precies moeilijk vindt. Dit kan door diagnostische toetsen en gesprekken. Ook stel ik vragen en luister ik naar je kind, de leerkracht of jou als ouder/ verzorger. Wat kan je kind goed en waar wordt hij of zij blij van? Op die manier kom ik als remedial teacher bij de kern en kunnen we beginnen met de juiste aanpak.

Verloop traject

Lees Trajectverloop Leespraktijk Leusden meer over het verloop van een traject bij Leespraktijk Leusden.

Kosten voor individuele remedial teaching

Klik Tarieven Leespraktijk voor het tarievenoverzicht.

Mijn visie op mijn werk

Een traject op maat.
Een persoonlijke band met de leerling.
Samen hoge en haalbare doelen stellen.
Oefeningen voordoen, samen doen
en zelf laten doen. Succes ervaren!
De leerling heeft eigen inbreng en keuzes.
Zo weinig mogelijk met werkbladen werken.
Samenwerking met ouders en school gedurende
het hele traject. Vorderingen inzichtelijk
maken ter motivatie.